​Conducerea Volkswagen este atipica, are uneori caracter dictatorial, luptele de putere sunt aspre - chiar daca sunt ascunse publicului larg - si domina un sentiment de dispret fata de ecologie, se mentioneaza intr-un articol din New York Times. Un ziar german compara conducerea VW cu cea din Coreea de Nord si gigantul auto cu 600.000 de angajati trebuie rapid sa se modernizeze pentru a trece de acest moment greu. Insa la Wolfsburg, in orasul care depinde de VW, foarte multi sunt uluiti de faptul ca americanii au declansat acest urias scandal.

Marcile grupului VolkswagenFoto: Volkswagen

New York Times explica de ce s-a putut produce un astfel de scandal la o companie cu vanzari anuale de 200 miliarde euro. Desi conducerea parea extrem de eficienta, mai ales ca cifra de afaceri s-a dublat in cinci ani, lucrurile nu stau deloc bine, ci sunt mult mai "putrede".

Charles M. Elson, profesor de economie la University of Delaware, spune ca la varful Volkswagen Group era un climat propice declansarii unui scandal precum cel al trucarii emisiilor poluante la masinile diesel. Intrebarea era doar cand se va intampla acest lucru. Raspunsul a venit acum.

Markus Roth, profesor la Philipps-University Marburg, spune ca structura de conducere a Volkswagen este autocratica si invechita, fiind un hibird intre controlul detinut de familia Porsche, actiunile detinuite de guvern si cele ale sindicatelor. Ce se intampla la varful Volkswagen poate fi comparat cu o telenovela, fiindca personajele se cearta si se impaca.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro