Volkswagen a renuntat la un schimb pe saptamana in uzina producatoare de motoare din orasul german Salzgitter, ca urmare a scandalului trucarii emisiilor, scrie Wolfsburger Allgemeine Zeitung. Publicatia precizeaza ca schimbul suplimentar fusese adaugat recent ca urmare a cresterii cererii, insa acum, din prudenta, va fi eliminat. Un alt efect al scandalului este ca divizia financiara a Volkswagen "ingheata" angajarile pana la final de an.

-Foto: Volkswagen

Uzina de motoare are 7.000 de angajati si produce zilnic 7.100 de motoare diesel si pe benzina. Fiind vorba de eliminarea unui singur schimb pe saptamana, productia nu va fi afectata grav.

Un efect al crizei este ca divizia de servicii financiare va ingheta angajarile pana la final de an, insa promisiunile de angajare facute inaintea acestui anunt, vor fi respectate.

Uzina de la Salzgitter s-a infiintat in 1970 si de atunci a produs in total 53 de milioane de motoare. Anul trecut a produs 1,55 milioane motoare, de la cele in 3 cilindri, pana la 16 cilindri.

La uzina sunt produse motoare pentru masini performante precum Volkswagen Phaeton si Touareg, Audi A8, Porsche Cayenne si Bugatti Veyron.