Presedintele Automobile Dacia avertizeaza: Romania are nevoie de 7% crestere economica pe an, ritmul actual de 3-4% nu ne ajuta
Romania are nevoie de o crestere economica cel putin de doua ori mai mare decat are in prezent pentru a avea un cuvant de spus la nivel regional, a mentionat el.
"Pentru ca Romania sa aiba o convergenta la celelalte tari si economii din Uniunea Europeana avem nevoie de o cresᅡtere mult mai mare de 4%, avem nevoie de o crestere de 7% pentru a recupera decalajul fata de Cehia sau Polonia. Daca vom puᅡtea recupera decalajul ar trebui sa fie subiectul unei bune dezbateri lansate in cadrul alegerilor de anul viitor", a spus Maure.
Dacia a atins anul trecut o cifra de afaᅡceri de 4,24 miliarde de euro, depaᅡsind pentru al doilea an consecutiv OMV Petrom SA. Compania este si cel mai mare exportator, cu o cota de 10% din totalul exᅡporturilor tarii care au atins un maxim istoric de peste 50 mld. euro.
Este pentru prima data cand seful Dacia aduce in discutie importanta unei cresteri economice solide atat pentru dezvoltarea companiei, cat si pentru mediul de business.
Maure mai spune ca nici producatorul auto, care are peste 14.000 de angajati, si nici Romania nu pot astepta la nesfarsit construirea autostrazii Pitesti-Sibiu, considerata vitala pentru exporturile companiilor locale.
"Noi putem doar sa speram".

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Si ce daca În perioada 2000 - 2013, Grupul Renault a investit în România 2,2 miliarde de euro.? Activitatea Dacia reprezintă aproape 3% din PIB-ul României şi 8% din exporturi.
Fabrică în China în parteneriat cu grupul Dongfeng Motor.
Decizia grupului francez de a începe asamblarea de autoturisme în China face parte din strategia de reducere a dependenţei de Europa, unde generează aproximativ jumătate din vânzări, iar piaţa auto este la minimul ultimilor 20 de ani.
Uzina de la Togliatti a constructorului rus Avtovaz (Lada), companie la care grupul francez Renault a preluat controlul, a început producţia modelelor Logan II şi Sandero II,
Renault a deschis o nouă fabrică pe continentul african, în Algeria, după cea din Maroc, inaugurată în 2011. La noua uzină din oraşul algerian Oran se fabrica modelul Symbol, fratele geamăn al Daciei Logan.
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/banca-nationala-angajeaza-auditor-intern-14809251
termen de inscriere concurs 15 octombrie.
Unul dintre castigatori va fi de la BCR, Adrian.
fara el, in perioada 2008-2010...SI , sau mai ales, Exporturile de la Pitesti ne-au ajutat sa ne mentinem atunci când cei plecati la munca in strainatate nu mai trimiteau bani acasa...Automobile Dacia are un rol important in economia din RO - cred ca stie toata lumea...Sunt primii care au introdus masina electrica in RO...asa ca...
La fel se tergiverseaza si infrastructura de la Craiova solicitata de Ford - baietii de la gubern este cazul sa va treziti si sa lasati spagile si sa apucati sa munciti serios - nu se poate, plecati ACUM!
Hai ca nu mai este timp pentru naravurile voastre - toata lumea este de acum pe repede inainte!
Ori, ori!
Crestere de 7% pe an intr-o tara UE chiar si in afara zonei euro, e de neconceput !
Recomand Renault sa-l demita pe prostovan ! L-or fi promovat de prin America Latina pe nea Mauru' asta.
7% / an nu a exista in UE in vreo tara din 1997 incoace.
Nu e bine sa avem habarnisti, nici la conducere, nici in privat.
A vrea sa compari cresterea economica UE ( mai ales zona euro) si regulile stricte privind politica monetara, cu tari emergente, cu devalorizare de 32% intr-un an lirei, in cazul Turciei, cu subevaluare de decenii a yuan-ului in cazul Chinei...
Scriu degeaba...///.
In Romania un aspect ingrijorator este si nivelul de credite neperformante,existanda chiar o fragilitate in domeniul corporate.
România are nevoie de cel putin 9-10 ani pentru a ajunge la un nivel al PIB-ului /locuitor ajustat la paritatea puterii de cumparare de 60% din media UE, fara de care este putin probabil sa fie primita in zona euro.
PIB/ locuitor in Romania ajustat la paritatea puterii de cumparare este de 50% din media UE. Tarile cele mai sarace care au fost primite pana in prezent in zona euro au fost Estonia, in 2011, cu un PIB/locuitor ajustat de 66% din media UE si Letonia in 2014, cu un PIB/locuitor ajustat de 60% din media UE.
Romania ar trebui sa creasca timp de noua-zece ani cu doua puncte procentuale mai mult decat media europeana.
Mai mult de jumatate din companiile profitabile din Romania au o marja de profit sub 5%,!!
In ultimii patru ani, peste 120.000 de firme au intrat in procedura insolventei.
Partea cu autostrazile sunt tot aberatii...renault a plecat din belgia,franta iar acolo e plin de autostrazi...singurul lucru care conteaza la o companie sunt costurile cu salarii,utilitati.... iar in romania,algeria,maroc...costurile sunt de 5,6 x mai mici ca-n belgia sau franta...cand in romania costurile vor fi prea mari renault se va retrage fara nici o jena indiferent ca le facem sau nu autostrada.
Exista deja suficient facut,a si fost testata linia ferata Pitesti-Valcele-Ramnicu Valcea.Sub mult dibaciul si inteleptul conducator Adrian Nastase linia fost demontata,pentru conservare,cica si a ramas numai terasamentul,la ora actuala.
In mod sigur se pot lua bani din fonduri europene,sa fie modernizata aceasta linie ferata.
Daca ai 70 la ora pe linia ferata,sa transporti masini,e foarte suficient.
Dar nici linia de la Sibiu spre vestul Europei nu e in stare buna.
Cu TIRul tot e scump sa exporti autoturisme.
Guvernul parlamentu si presedentia stiu doar sa ia gramada de bani la buget dar nu fac nimic,cu acesti bani luati.
Nici macar nu isi dau interesul,s-au dat bani de la UE sa se faca si autostrada si calea ferata de la Pitesti la Sibiu,nu s-a facut nimic,pana la ora actuala.