Cel putin 30 de manageri ar fi fost implicati in scandalul de trucare a emisiilor masinilor diesel Volkswagen, scrie publicatia germana Der Spiegel, citata de Reuters. Volkswagen nu a comentat informatia data pe surse de revista germana. UPDATE Volkswagen neaga informatia si spune ca numarul de 30 este complet nefondat.

Sigla VolkswagenFoto: Volkswagen

Michael Horn, seful Volkswagen USA, spunea in fata Congresului american saptamana trecuta ca vina apartine catorva ingineri software care au decis sa instaleze programul ilegal. El a subliniat ca nu a fost o decizie luata "la varf". Der Spiegel sustine ca are informatia din surse care au vazut concluziile preliminare ale anchetelor interne si externe.

Si alti oficiali Volkswagen au sustinut ca scandalul a fost declansat de un numar extrem de mic de persoane care au reusit sa faca rau unui numar foarte mare de oameni.

Reuters scrie ca Winfried Vahland, seful Skoda care dupa izbucinirea scandalului a fost desemnat sa conduca divizia nord-americana a VW, a decis sa paraseasca grupul.

Vahland este considerat unul dintre cei mai buni manageri din industrie, a lucrat 25 de ani in grup si a dus Skoda la vanzari anuale de peste un milion de masini. El paraseste compania din cauza divergentelor de opinie pe marginea business-ului din America de Nord.