Tesla Motors a lansat recent noul update de soft care da masinilor un grad semnificativ de autonomie si le permite sa se conduca aproape sigure in unele situatii mai simple de trafic. Soferii mai curiosi au testat limitele sietemului, au luat mana de pe volan si s-au trazit ca masina ia viraje in mod neprevazut, risca sa iasa de pe sosea si depaseste viteza legala. Cei de la Tesla au subliniat din nou ca soferul nu trebuie sa ia mana de pe volan fiindca sistemul este gandit doar sa-l ajute, nu sa-i ia locul.

Sistemul AutopilotFoto: Tesla Motors

Sistemul Autopilot functioneaza datorita unui software ce foloseste camere video, senzori, radare, GPS si harti pentru a vedea ce se intampla in jurul masinii. Automobilul detecteaza alte masini si franeaza pentru a evita coliziunile, putand sa schimbe si banda de rulare, daca soferul apasa semnalizarea. La destinatie, masina „scaneaza” zona din jurul ei, detecteaza un loc de parcare si poate sa parcheze singura.

Sistemul functioneaza doar unde benzile sunt clar marcate pe sosea si este gandit pentru autostrada, nu pentru condusul prin oras unde pot aparea mult mai multe situatii neprevazute. Pericolul principal tine de faptul ca sistemul Autopilot este in versiune beta si nu ar trebui folosit in zone in care nu exista separatoare de sens.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro