​Datele Politiei arata ca scandalul Volkswaagen are efecte in piata masinilor noi, inmatricularile marcii germane scazand in octombrie, fata de septembrie, in timp ce piata totala a urcat cu 31%. Marca germana are 9,2% din piata masinilor noi anul acesta, in timp ce la second hand cota este de 19%. Scandalul Volkswagen a fost facut public in Europa dupa 22 septembrie, astfel ca octombrie e prima luna completa in care se poate vedea o influenta.

Volkswagen PoloFoto: Volkswagen

In septembrie s-au inmatriculat in tara 649 de masini Volkswagen noi, in timp ce in octombrie numarul a fost cu cateva procente mai mic: 628 de unitati. Insa, piata totala a masinilor noi a fost in septembrie de 5.752 unitati, iar in octombrie a depasit 7.500 de unitati, Volkswagen fiind printre putinele marci care au scazut in acesta piata ce a avansat cu 31%.

Fata de octombrie 2014, inmatricularile de masini Volkswagen au scazut cu 9% luna trecuta. Insa in primele zece luni inmatricularile Volkswagen in tara au crescut cu 8%, iar intreaga piata a masinilor noi a avansat cu 9%.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro