​Volkswagen se arata pregatita sa cumpere la valoarea pietei masinile pentru care s-au raportat niveluri ale emisiilor de CO2 cu cel putin 10% mai mici decat in realitate, scrie Financial Times, citand un oficial al companiei. Compania a confirmat la inceputul lui noiembrie ca la 800.000 de masini, emisiile de CO2 sunt mai mari in realitate, decat cele declarate, asta insemnand ca si consumul este mai mare. Pentru aceste problema compania germana a pus deoparte doua miliarde de euro.

Dealer VolkswagenFoto: Volkswagen

Spre deosebire de scandalul pacalirii emisiilor poluante, despre care se vorbeste din 18 septembrie si pana in prezent, in acest al doilea scandal nu mai este vorba de un software mincinos, ci pur si simplu de o minciuna in "hartii". Insa una care va supara publicul mai mult.

La 800.000 de masini, din care 100.000 cu motor pe benzina, nivelul emisiilor de CO2 declarat este mai mic decat cel real si, cum emisiile de CO2 sunt strict legate de consum, si acolo sunt iregularitati.

S-au raportat cifre eronate la masini Volkswagen, Seat si Skoda cu motoarele diesel de 1,4 litri 1,6 si 2 litri. construite dupa 2012. Sunt insa incluse si masini pe benzina, cu motorul de 1,4 litri ACT prezent pe Polo, dar vineri Volkswagen a spus ca sunt afectate mai multe motoare pe benzina: 1,0 TSI, 1,2 litri TSI,1,8 litri TFSI si 2.0 litri TFSI.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro