Renault are planuri mari cu studioul de deisgn de la Bucuresti si il va extinde in urmatorii trei ani, a spus noul director al centrului, Jean Philippe Salar. In prezent sunt 30 de angajati, iar studioul lucreaza la viitoarele generatii ale modelelor Dacia si Renault. Compania franceza incurajeaza o concurenta dura intre studiourile de design, iar cel de la Bucuresti a obtinut o victorie importanta fiindca designul exterior al celui mai nou SUV Renault a fost realizat aici, de romanul Victor Sfiazof.

In centrul de design Renault de la BucurestiFoto: Hotnews

La centrul de design lucreaza aproximativ 30 de persoane, in afara de romani fiind si designeri din Bulgaria, Ucraina sau Franta.

Seful centrului spune ca sunt planuri de extindere in urmatorii trei ani, urmand sa se faca angajari. "Nu va pot spune un numar exact, insa vrem sa ajutam scolile sa predea design si sa putem angaja tineri in viitor. Designerii buni pleaca la Technocentre si trebuie sa ii inlocuim. Daca avem legaturi bune cu universitatile ne este foarte usor sa mergem la ele si sa angajam designeri".

Citeste articolul complet pe 0-100.ro