​Orice succes este fragil ar fi concluzia mesajului de bilant pe care conducerea Dacia l-a afisat pentru o larga difuzare in randul celor 14.000 de angajati de la uzina argeseana. Tot mai multe marci fac concurenta Dacia, iar in 2016 este asteptata o productie cu 9% mai mica la Mioveni, modelele Dacia aflandu-se in a doua parte a ciclului de viata. Mai mult, administratia avertizeaza ca uzina din Maroc a adaugat un al treilea schimb si si-a optimizat costurile de fabricatie, ceea ce inseamna ca ar putea prelua volume de productie de la Mioveni. Mesajul vine in contextul unui amplu program de automatizare la uzina, in conditiile in care robotii industriali devin tot mai accesibili.

In uzina DaciaFoto: Hotnews

Intr-o nota informativa redactata in 26 noiembrie, ca parte a negocierilor pentru Contractul Colectiv de Munca 20116, este prezentat un bilant al anului 2015 insotit de asteptarile pentru anul viitor. Nota este semnata de Administratie si de Sindicatul Automobile Dacia.

Se mentioneaza ca la Mioveni anul se va incheia cu o productie de 340.000 de unitati, insa doar 6% din aceste masini ajung pe piata locala. Incluzand si modelele produse in Maroc, Dacia a vandut in tara peste 30.200 de masini in zece luni, ceea ce inseamna 33% din piata masinilor noi.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro