​Ford ia in calcul o noua investitie in uzina din Craiova si, desi proiectul nu este conditionat strict de crearea unui sistem de autostrazi in regiune, investitia va fi greu de pus in practica fara existenta unor drumuri mai bune si a unor cai fertate modernizate, a spus joi, 10 decembrie, la Craiova, Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania. Tatal lui Klemm a fost aproape patru decenii inginer la Ford, astfel ca vizita are pentru Klemm o semnificatie personala speciala.

Hans Klemm in uzina Ford CraiovaFoto: 0-100.ro

„Ford are o cerere foarte importanta: infrastructura mai buna, practic sosele mai bune si linii feroviare mai bune. Nu doar Ford are nevoie de aceste lucruri, ci si Dacia, celalalt mare producator auto prezent aici. Ford ia in considerare o noua mare investitie in Craiova, investitie care ar creste productia in mod semnificativ, mult peste volumele din prezent. Insa pentru a face asta, este nevoie de un sistem de autostrazi de la Craiova catre Pitesti, dar si catre Europa, un sistem mult superior celui din prezent”, a declarat Klemm.

Oficialii Ford i-au transmis ambasadorului, potrivit spuselor acestuia, ca investiile noi la Craiova nu sunt conditionate strict de imbunatatirea infrastructurii, dar dezvoltarea acesteia ar ajuta mult: „Va fi foarte greu sa se ajunga la acel nivel crescut al productiei fara a avea infrastructura mai buna”.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro