Directorul general al Volkswagen, Matthias Muller, si-a prezentat dumnica in mod public scuzele pentru americani in urma uriasului scandal al trucarii emisiilor de poluare. De asemenea, reprezentantul Volkswagen a promis investitii de 900 de milioane de dolari in Statele Unite, incercand sa calmeze relatia cu autoritatile americane dupa scandalul emisiilor, informeaza AFP.

Volkswagen Das AutoFoto: Captura YouTube

"Suntem constienti ca ne-am dezamagit profund clientii, institutiile guvernamentale si publicul larg aici, in Statele Unite ale Americii", a declarat Muller. "Sunt sincer dezolat si imi cer scuze pentru tot ce a mers prost la Volkswagen ", a mai spus el, in timpul unei vizite in SUA.

In 2015, vanzarile grupului Volkswgen au scazut cu 2%, spre 9,93 milioane automobile, fiind prima oara in 13 ani cand s-a inregistrat o scadere in lume. Scaderile au inceput in septembrie, cand au aparut primele date despre uriasul scandal al trucarii emisiilor, iar pentru brand-ul Volkswagen declinul a fost de 5% in intregul an. Compania este criticata puternic in SUA pentru ca nu a venit cu o solutie tehnica multumitoare si nu a colaborat suficient cu autoritatile in investigatii.