Mii de sindicalisti de la Dacia au protestat luni timp de o ora in centrul orasului Mioveni, principala solicitare fiind urgentarea constructiei autostrazii Pitesti - Sibiu. Protestatarii au scandat impotriva Guvernului si spun ca finalizarea autostrazii va genera mii de locuri de munca si le va pastra pe cele existente. Conform celor mai noi informatii, autostrada Pitesti-Sibiu ar trebui sa fie gata in 2021 sau 2022.

Mioveni ora 13.40Foto: Mioveni blogspot

La miting sunt asteptati 8.000 de oameni, iar la ora 13.40 erau aproximativ 4-5.000 de oameni. Se striga "Jos Guvernul!"

UPDATE Inca dinainte de ora 14.00 oamenii au inceput sa plece, iar la 14.15 platoul din fata Casei de Cultura s-a golit

Protestatarii scandeaza impotriva Guvernului si solicita accelerarea lucrarilor premergatoare si demararea urgenta a constructiei autostrazii Pitesti-Sibiu, modificari legislative care sa descurajeze importul de masini second-hand, modificarea legislatiei in vederea introducerii contractelor de munca la nivel national si la ramura, dar si asigurarea unei asistente medicale la standarde europene, tinand cont de necesitatile sanitare ale locuitorilor din Mioveni si din imprejurimi.

Sindicatul precizeaza ca finalizarea autostrazii Pitesti - Sibiu va genera mii de locuri de munca si le va consolida pe cele existente, iar 'tergiversarea continua a demararii lucrarilor induce ideea ca exista alte interese de a submina aceasta importanta lucrare, finantata de fapt cu bani europeni'.

Alte doua mitinguri de amploare, care au avut ca punc central urgentarea construirii tronsonului de autostrada dintre Pitesti si Sibiu, au fost organizate de sindicalistii de la Dacia in anii 2014 si 2015.

Surse: Mediafax, Agerpres

Mioveni, ora 14.05

Mioveni, ora 14.15