Masinile electrice - Cum arata piata si ce va duce la o crestere exploziva a vanzarilor
Informatia pe scurt
- Masinile electrice reprezinta sub 1% din piata mondiala totala, insa vanzarile lor cresc mai repede decat orice segment.
- Estimari recente arata ca dupa 2022 costurile de achizitie si intretinere ale masinilor electrice vor fi in medie mai mici decat la autovehiculele cu motor termic.
- Masinile electrice se vand bine doar in tarile unde subventiile guvernamentale sunt foarte mari, fiindca in acest mod devin mai acceptabile la pret. Insa tehnologia se imbunatateste si aceste modele devin tot mai ieftine si pot parcurge mai multi kilometri intre incarcari.
- In Uniunea Europeana s-au vandut anul trecut 91.000 de unitati in 2015, cu 47% mai mult fata de 2014. In Romania media este de sub trei unitati/luna.
- Pe Autovit.ro numarul anunturilor pentru masini elecrice nu a fost mare, insa a existat diversitate: de la masini de sub 10.000 euro, pana la celede peste 130.000 euro.
- Oferta se va diversifica pe platforma Autovit.ro, mai ales ca in timp se va crea si o piata a masinilor electrice second-hand.
Citeste articolul complet pe 0-100.ro
- +1 (1 vot)... (Luni, 14 martie 2016, 14:50) pathfinder [utilizator]Mai e mult pana departe.raspunde trimite
- 0 (0 voturi)Nu cred ca mai e chiar asa de mult (Luni, 14 martie 2016, 16:09) LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui pathfinderNu stiu care sunt preturile in Europa (ca Romania oricum nu conteaza) dar in SUA si Canada au preturi rezonabile. Si tinand cont de pretul benzinei, sunt chiar atractive. Singura problema dupa parerea mea e insa autonomia si timpul de reincarcare. Considerand ca totusi putina lume isi permite doua masini, nu prea iti convine una electrica ca sa poti merge doar cativa kilometri si sa o incarci apoi cateva ore. Desi Tesla a ajuns la o autonomie de 5-600 km iar daca o incarci la statie dureaza circa jumatate de ora. Ceea ce devine deja foarte tentant. Pentru Tesla ramane insa pretul mare... Eu unul ma gandesc la asa ceva pentru uzul de zi cu zi (servici, cumparaturi, etc) si inchiriere pentru concedii. Ar putea fi o solutie.raspunde trimite
-

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani