Industria auto nu mai poate igonora tendintele din tehnologie si nici startup-urile care au ajuns sa valoreze miliarde, promitand un viitor in care oamenii nu vor mai trebui sa detina masini personale. Un astfel de viitor ar putea afecta business-ul gigantilor auto care se vad nevoiti sa devina parteneri ai acestor companii. Volkswagen a anuntat ca va investi 300 milioane dolari in startup-ul de taxi Gett, iar Toyota a parafat un partneriat cu Uber, companie evaluata la 62 miliarde dolari. Ce au companiile auto de castigat si cat de mult se va schimba modelul de afaceri puteti citi in articol.

Solicitand o masina prin aplicatieFoto: Uber

Startup-urile de tehnologie din Silicon Valley merg pe un model de afaceri diferit fata de gigantii industriei auto. Aceste companii, in frunte cu Uber si Lyft, promoveaza masinile autonome si masinile electrice si spun ca orasele sunt deja extrem de aglomerate, astfel ca nu mai ai niciun motiv sa detii masina personala.

Alte aplicatii permit soferilor sa inchirieze mici masini electrice pentru scurte perioade de timp si sa le lase in diverse statii speciale in oras.

Aceste aplicatii sunt populare si au creat adevarate fenomene, astfel ca cei mai mari producatori auto nu au putut sta deoparte, mai ales ca modelele de business promovate de aceste aplicatii incurajeaza oamenii sa nu-si mai cumpere masini fiindca este mai ieftin fara.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro