Autoritatile americane au deschis o ancheta dupa un accident mortal in care a fost implicata o masina electrica Tesla echipata cu Autopilot, sistemul care permite masinii sa mearga fara sofer, a anuntat joi seara constructorul, potrivit AFP.

Bordul Tesla Model SFoto: Tesla Motors

Acest sistem era activat in momentul in care a avut loc accidentul, in 7 mai, pe o strada din Florida (sud-est).

Agentia americana pentru securitate rutiera (NHTSA) a precizat intr-un comunicat ca accidentul s-a produs in momentul in care "un camion a facut stanga in fata unei masini Tesla intr-o intersectie".

"Soferul Tesla a murit in urma ranilor", a precizat NHTSA, care a adaugat ca masina se afla pe pilot automat.

"Ceea ce noi stim este ca masina se afla pe o autostrada cu sens dublu cu Autopilot activat cand un camion a intrat perpendicular in Model S. Nici pilotul nici soferul nu au detectat manevra camionului (...) astfel incat franele nu au fost declansate", a mentionat Tesla.

"Model S" este unul dintre cele doua modele ale constructorului californian de masini electrice de lux echipate cu Autopilot.

In acest "examen preliminar", NHTSA "va examina conceptia si functionarea sistemelor de pilot automat folosite in momentul accidentului".

"Este important de subliniat faptul ca decizia NHTSA este doar un examen preliminar pentru a stabili daca sistemul a functionat corect, conform asteptarilor", a precizat Tesla, care a semnalat "tragicul accident" autoritatii de reglementare.

Acesta este primul accident mortal in cei circa 200 milioane de kilometri parcursi de masinile echipate cu Autopilot, afirma Tesla.