Guvernul este în discuții cu două mari companii pentru a veni să investească în România, a anunțat ministrul Economiei, Costin Borc, intr-o emisiune la Digi24. "Sunt discuții să existe o a treia uzină de asamblare în România, un mare producător auto internațional", a afirmat ministrul Economiei.

Costin BorcFoto: Hotnews

"Avem doi mari producători, sigur că încape al treilea. Informații nu am să vă dau, dar discuții există. Nu vreau să vă dau informații pentru că, înainte ca deciziile să fie luate într-o mare companie, nimănui nu-i place ca ele să fie dezvăluite, pentru că ele pot fi chiar deraiate", a declarat Costin Borc.

"Sunt discuții să existe o a treia uzină de asamblare în România, un mare producător auto internațional", a mai spus Costin Borc, precizand ca sunt discuții cu două companii auto, dar că "ar fi bine să fie și al treilea și al patrulea producător": "Continuăm niște discuții care există. Încercăm să aducem un al treilea producător auto în România."

"Fundamental pentru noi nu este numai un al treilea producător, ci și a dezvolta subcontractorii români. Atât pentru Ford și Renault, cât și pentru al treilea. Se fac multe lucruri, inclusiv ideea de a da un ajutor de stat care să pornească de la un milion, nu de la zece milioane. Nu poți să targhetezi pentru producători români", a incheiat Costin Borc, explicând că ajutorul de stat este pentru cei care produc subansamble.