Macheta unui autovehicul electric low-cost, produs si conceput in Romania, a fost dezvaluita joi seara, 29 septembrie, la Cluj-Napoca, transmite MEDIAFAX. In timp ce prima zi dedicata presei la Salonul Auto de la Paris se incheie, o premiera mondiala mica a avut loc, iata, la Cluj. Ceea ce vedeti in imagini este macheta unui vehicul care ar urma sa se numeasca Go4two si sa coste circa 5.000 euro. Initiatorii proiectului spera sa fabrice aceasta masina in uzinele Dacia din Pitesti.

Macheta Go4twoFoto: Mediafax

Dezvaluirea a avut loc in cadrul festivalului de arte digitale Clujotronic, organizat de Institutul Francez si Centrul Cultural German.

"Am lansat in premiera mondiala macheta primei masini electrice low-cost, produsa si conceputa in Romania si care a fost complet dezvoltata aici. Tot aici in tara vrem sa o producem. Macheta este din fibra de carbon si cantareste 150 de kilograme, am incercat sa fie cat mai usoara. Masina va avea trei roti si va fi propulsata de un motor electric, iar incarcarea se face cu baterii litiu-ion. Vom avea doua versiuni ale masinii, prima care va avea o viteza maxima de 45 km/h si sa fie folosita doar in oras, si cealalta care va atinge 80 km/h", a declarat Stefan Breban, de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), membru al echipei care a dezvoltat proiectul masinii.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro