Cum se obtine permisul de conducere in diverse tari ale lumii - Cateva lucruri iesite din comun
In lume exista peste un miliard de soferi, dar modul in care acestia au obtinut permisul a diferit enorm de la tara la tara. Tendinta ultimilor ani a fost ca testele de obtinere a permisului sa se inaspreasca, mai ales in tarile mai sarace unde examenele erau foarte simple. In Mexic si acum exisa locuri in care nu se da practic examen, ci doar se plateste o taxa, iar in tari precum India si Egipt abia in ultimii ani s-au introdus si teste practice mai complexe, totul fiind pana acum o formalitate.
Honduras este una dintre tarile in care obtinerea permisului este o formalitate, in timp ce Nigeria, o tara uriasa, a introdus abia de curand probele practice.
In China sunt provincii in care nici o zecime dintre candidati nu trec testul teoretic introdus acum cativa ani. Contine 100 de intrebari la care trebuie dat raspunsul in 45 de minute, iar pentru a trece trebuie sa raspunzi corect la 90% dintre intrebari. Autoritatile nu ofera mostre de test pentru a nu-i incuraja pe candidati sa memoreze totul mecanic. In aceste conditii nu este de mirare ca in zone precum Shenzen doar 4% dintre candidati trec testul.
Citeste articolul complet pe 0-100.ro

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Am fost in China in Shenzen, foarte agresivi soferii.
Frane in ultimul moment cu oprire 30 de cm de alte masini sau pietoni, masini care merg lipite una de alta la 80 la ora, nici vorba de acordat prioritate la pietoni, vorbit la telefon in timpul condusului... La primul drum cu taxiul ma simteam ca la Formula 1.
Cu toate astea, nu pareau sa faca prea multe accidente, cred ca am vazut doar vreo doua accidente intr-o luna, probabil cu timpul te obisnuiesti cu stilul de condus al celorlalti.
Si cu tot condusul haotic soferii pareau foarte relaxati, nu claxonau, nu injurau, nu se certau.
Alte ciudatenii acolo, motocicletele erau interzise in oras. Si pietonii ridicau mana cand vroiau sa traverseze. Si nu puteai sa conduci decat cu permis chinezesc.
Si daca tot vorbim de ciudatenii, avem Okinawa in Japonia:
http://littleislandtakara.com/the-inside-scoop-driving-in-okinawa/
Aparent acolo e OK sa treci timp de 5 secunde dupa ce s-a pus rosu.