​Waymo, divizie a grupului Alphabet (Google) a anuntat ca a reusit sa reduca de zece ori costul unei tehnologii cheie ce poate fi instalata cu usurinta pe masini pentru a le da un grad ridicat de autonomie. Waymo se pozitioneaza ca furnizor pentru industria auto, urmand sa livreze sistemul companiilor care doresc sa-l monteze pe automobile. La finalul acestei luni Waymo incepe testele cu masini Chrysler Pacifica pe care au fost montati senzorii creati de companie.

Chrysler PacificaFoto: Waymo

Waymo spune ca a redus de la 75.000 de dolari in 2009, la 7.500 dolari in prezent costurile sistemului de senzori si camere LiDAR care creeaza o harta 3D a imprejurimilor masinii.

Anuntul a fost facut de seful Waymo, John Krafcik, care spune ca aceasta scadere a pretului va pune tehnologia la indemana constructorilor auto care o pot instala pe milioane de masini. Datorita ieftinirii acestui sistem cheie, masinile autonome pot sa patrunda in domenii precum transport persoane, logistica si transport public.

Deocamdata Waymo nu a anuntat nume e producatori auto, insa are deja un parteneriat si a pus solutiile sale pe MPV-uri Chrysler Pacifica. Exista o flota de 100 si numarul masinilor se va dubla, iar la final de ianuarie vor incepe testele pe drumurile publice in California si Arizona.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro