Angajatii Audi din vestul Ungariei pregatesc noi proteste, la nici doua luni dupa ce au obtinut promisiuunea unei cresteri salariale care insa nu ii multumeste nici pe departe. Dupa ce ani buni grevele au fost extrem de rare in sectorul auto ungar in care lucreaza 100.000 de oameni, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe. Multi angajati au plecat in Europa de Vest, dar si in Cehia si Slovacia, iar companiile auto spun ca le este tot mai greu sa gaseasca oameni, la fel cum se intampla si in vestul tarii noastre.

Audi A3 CabrioletFoto: Audi

Audi a inceput sa investeasca acum 23 de ani in Ungaria, are peste 11.000 de angajati si a produs un milion de masini. Extrem de importanta este si productia de motoare care se cifreaza la aproximativ doua milioane de unitati/an.

Audi a investit 8,5 miliarde euro la Gyor, nu departe de granita austriaca, iar investitiile continua inca, mai ales ca din 2018 va fi produs la uzina si SUV-ul Q3. Insa au aparut problemele fiindca anul trecut productia de motoare a scazut cu 95.000 de unitati, spre 1,92 milioane, in timp ce productia auto a scazut cu 37.000 unitati, pana la 122.000 masini A3 si TT.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro