Ford a obtinut doar doua stele cu modelul Mustang la testele EuroNCAP, organizatia spunand ca producatorul american nu se astepta ca Mustang sa fie testat in Europa si nu a pus pe masina tehnologii care ar contribui la salvarea vietii pasagerilor si pietonilor in caz de impact. Ford a lansat Mustang in 2015 in Europa, cu preturi ce pornesc de la aproximativ 40.000 de euro pentru varianta de 317 CP.

Ford Mustang la testele EuroNCAPFoto: EuroNCAP

EuroNCAP a acordat Ford doar doua stele din cinci posibile, cel mai slab scor al unei marci cunoscute din 2012 si pana in prezent, atunci fiind vorba de Jeep Compass. EuroNCAP spune ca Ford nu a pus pe Mustang-ul european tehnologii esentiale precum franarea automata de urgenta, in caz ca un obstacol este detectat.

EuroNCAP spune ca Ford nu se astepta ca organizatia sa testeze aceasta masina de nisa si tocmai de aceea a ales sa nu puna pe versiunea vanduta in Europa tehnologii care se gasesc pe alte masini sport, dar si pe Mustang-ul vandut in SUA. Din septembrie lipsurile vor fi insa remediate si in Europa.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro