​Waymo, parte a holding-ului Alphabet, a depus o plangere impotriva Uber pe care o acuza ca a pus la cale un "furt calculat" al tehnologiei LiDAR care le permite masinilor sa "vada" ce se intampla in jurul lor. Punctul de pornire tine de faptul ca un fost director de la Google a ajuns apoi la Uber, dar inainte a luat cu el cantitati uriase de date tehnice, scrie The Guardian.

Chrysler PacificaFoto: Waymo

Cei de la Waymo, compania recent creata de Alphabet (Google) pentru a dezvolta tehnologii comerciale care sa permita masinilor sa se conduca singure, spun ca exista mai multe dovezi ca Uber a furat in mod sistematic informatii legate de sistemul LiDAR care permite masinii sa masoare distanta fata de masinile din jur si fata de diverse obstacole si de pietoni.

Sistemul LiDAR a fost dezvoltat prima oara in anii 60' si folosit in meteorologie, devenind cunoscut intregii lumii in misiunile NASA in anii 70' unde a fost folosit pentru a face masuratori pe suprafata Lunii. Google a imbunatatit in ultimii noua ani LiDAR, adaptandu-l pentru ca masinile autonome sa "vada" ce se intampla in jurul lor. Waymo spunea ca a redus semnificativ costul tehnologiei si spera sa o vanda catre diversi constructori auto. Uber a inceput testele de masini autonome in 2016.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro