Programul Rabla va demara in acest an si valoarea unui tichet ar putea creste fata de anul trecut cand a fost 6.500 lei, a spus ministrul Mediului, Daniel Constantin, la Europa FM. Va exista si un program Rabla Plus pentru sustinerea achizitiei de masini electrice, subventia maxima fiind de 10.000 euro.

In acest an Rabla va avea buget pentru 25.000 de autoturisime, iar prima de casare ar putea sa creasca usor, de la 6.500 lei cat a fost anul trecut. Ghidurile de finantare sunt in lucru, iar programul ar putea incepe spre final de aprilie.

Reamintim ca in 2016 Rabla a inceput in iunie.

Bugetul AFM-ul va fi adoptat in urmatoarele doua saptamani si se discuta daca tichetul sa fie transferabil sau nu, fiind pareri atat pro, cat si contra.

Minmistrul Mediului spune ca se doreste oferirerea de stimulente de pana la 10.000 euro pentru achizitia de masini electrice si este in plan sa existe si un program pentru dezvoltarea de statii de incarcare. "Rabla Plus va avea o suma mult mai mare decat anul trecut la dispozitie pentru 1.500 de autoturisme electrice".