​Ford Romania va recruta 976 de noi angajati – operatori de baza si calificati – pentru a sprijini productia SUV-ului de clasa mica Ford EcoSport. Actualul numar de angajati de la Craiova, atat in zona de asamblare a vehiculelor, cat si in cea de productie a motoarelor, este de 2715 persoane si se va ajunge unde la 3.691 angajati, o crestere de 36%.

Angajati Ford CraiovaFoto: Ford

Incepand cu anul 2008, Ford a investit peste 1,2 miliarde euro in operatiunile sale de productie din Romania, iar numarul de angajati a tot scazut in timp, prin programe de plecari voluntare prin care angajatii primeau mai multe salarii in avans daca decideau sa se retraga. In acelasi timp, nimeni nu a fost obligat sa plece, de aceea programele de reducere a numarului angajatilor s-au numit „plecari voluntare”.

Acum, odata cu intrarea in fabricatie a Ford EcoSport in Romania, in aceasta toamna, Ford are nevoie de o forta de munca mai mare, pe langa cresterea numarului de roboti din uzina cu 220 de bucati (Ford a anuntat initial cresterea cu 190 roboti – n.r.), adaugandu-se celor 320 deja instalati pentru a fabrica modelul B-MAX.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro