Compania Uber spune ca a depus miercuri un amendament la proiectul de OUG prin care se intentioneaza modificarea Legii nr.38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. "Amendamentul depus astazi este in linie cu angajamentul luat de reprezentantii Guvernului, care au agreat ca UBER este un serviciu diferit si complementar celui de taxi si ca este nevoie de un cadru de reglementare distinct", mai spun cei de la Uber.

Calatorind cu UberFoto: Uber

Textul amendamentului este urmatorul:

Platformele tehnologice ce functioneaza potrivit legii romane, precum si deplasarea persoanelor cu autovehicule proprietate personala care s-au organizat in vederea deplasarii prin intermediul platformei tehnologice sunt exceptate de la aplicarea prevederilor legii 38/2003.

Cei de la Uber remarca si saluta schimbarea tonului COTAR care, desi chiar si in comunicatul trimis miercuri ataca Uber, mentioneaza si ca aceasta nu este serviciu de taxi.

"Pe langa Guvern, remarcam ca si reprezentantii COTAR, care reprezinta interesele firmelor de taxi si care au cerut explicit aceasta Ordonanta, si-au schimbat total perspectiva si sunt de acord cu asta. Ei au transmis azi intr-un comunicat ca UBER nu e un serviciu de taxi, deci nu poate fi afectat de modificarile Legii 38 din 2003. Avand in vedere ca avem acest consens general, solicitam Ministerului Transporturilor includerea acestui amendament".