Franta ar vrea ca din 2040 sa interizica total comercializarea masinilor diesel si a celor pe benzina, a anuntat ministrul mediului Nicolas Hulot, ca parte a unui "plan climat". El a admis ca este un obiectiv greu de atins si unul care nu va fi pe placul companiilor auto, scrie AFP.

ParisFoto: Hotnews

"Anuntam finalul vanzarii de masini pe motorina si pe benzina incepand cu 2040", spune ministrul Hulot care descrie anuntul ca fiind o adevarata revolutie pentru care conditiile de producere sunt potrivite.

"Solutiile sunt aici si producatorii interni au resursele de a respecta aceste promisiuni", spune Hulot, adaugand ca este o problema de sanatate publica.

Nu este clar daca vor fi incluse si masinile hibride si daca vor fi alte exceptii, insa obiectivul este unul indeparttat (23 de ani), astfel ca va fi timp suficient pentru clarificari.

Ministrul a spus ca pe termen scurt se va pune in practica un plan prin care cei cu venituri modeste sa primeasca o prima pentru a se debarasa de masinile vechi si pentru a-si lua masini mai nepoluante, noi sau second-hand. Planul ar fi sa fie incurajati sa renunte la ele cei care au masini diesel mai vechi de 1997 si masini pe benzina mai vechi de 2001.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro