Volkswagen a anuntat cu o zi inainte de inceperea Salonului Auto de la Frankfurt un plan ambitios prin care se angajeaza sa investeasca pana in 2030 aproximativ 20 de miliarde euro in vehicule cu zero emisii poluante, tot pana atunci dorind sa aiba versiuni electrice la toate cele 300 de modele auto ale marcilor din grup. "Am priceput mesajul. Oamenii vor vehicule curate", a spus pentru BBC seful Volkswagen Group, Matthias Mueller, omul care a preluat sefia companiei cand a izbucnit uriasul scandal al emisiilor poluante. Planul se numeste Roadmap E si este prezentat de companie ca fiind cel mai complet din toata industria auto.

Volkswagen I.D. CROZZ ConceptFoto: Volkswagen

In trecut Volkswagen spusese ca pana in 2025 vrea sa lanseze 30 de modele electrice si ca va investi 10 miliarde euro. Scandalul Dieselgate a aratat insa ca Volkswagen trebuie sa faca mai mult si ca a ramas in urma altor companii mult mai mici, iar acum uriasul grup german pluseaza si vine cu un plan ambitios.

Astfel, pana in 2025 vor fi lansate 80 de masini electrice la toate marcile grupului, iar pana in 2030 compania promite sa aiba versiuni electrice pentru toate cele 300 de modele din gamele tuturor marcilor din grup, ceea ce se va intampla dupa investitii totale de 20 miliarde euro.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro