Mai multe state importante au anuntat ca pana la jumatatea acestui secol ar vrea sa interzica masinile pe benzina si motorina, astfel ca acum, toate companiile auto trebuie sa se indrepte spre masina electrica. Rand pe rand gigantii industriei prezinta planuri ample de electrificare, insa raman o multime de obstacole in calea raspandirii acestor masini. Unele companii atrag atentia ca numai daca sunt profitabile masinile electrice vor avea succes, in timpce altele spun ca marja de profit este mult mai mica, astfel ca trebuie sa taie cheltuieli din alte locuri. In plus, sunt studii ce arata ca "electrificarea" va aduce disponibilizari masive in industrie, masinile electrice fiind mai usor de construit.

Mercedes EQA ConceptFoto: Mercedes

Franta si Marea Britanie au anuntat ca ar vrea ca din 2040 sa nu se mai vanda masini pe benzina si motorina. Germania a spus ca se gandeste la o interdictie in 2030 si autoritatile chineze evalueaza posibilitatea de a face un lucru similar.

Este foarte clar ca marii constructori auto nu au incotro si trebuie sa investeasca in masini electrice, in momentul de fata cele full-electric neavand nici 1% din piata europeana a masinilor noi.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro