Grupul auto german Volkswagen poarta discutii vizand preluarea unei participatii la GAZ, un producator rus de autovehicule comerciale usoare, au declarat mai multe surse din apropierea discutiilor pentru Teuters, citata deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deocamdata nu este clar cat de mare este participatia pe care Volkswagen ar dori sa o detina la GAZ si nici valoarea unei eventuale tranzactii. GAZ face parte din grupul Basic Element, care gestioneaza activele miliardarului rus Oleg Deripaska, si are deja un parteneriat cu Volkswagen.

"Exista discutii, incearca sa ajunga la un acord. Deripaska cauta de mult timp un partener iar VW nu are un partener rus" a declarat o sursa din industria auto. De asemenea o sursa din interiorul VW a confirmat ca se poarta discutii dar a adaugat ca aceste discutii nu vizeaza doar preluarea unei participatii la GAZ de catre constructorul german.

Daca discutiile se vor concretiza intr-o tranzactie, ar arata ca firmele occidentale continua investitiile in Rusia, in pofida tensiunilor politice provocate de anexarea peninsulei Crimeea si de acuzatiile privind implicarea Rusiei in alegerile din strainatate.

Alti mari constructori auto au preluat deja participatii la producatori rusi de vehicule, un exemplu fiind Renault-Nissan care detine pachetul majoritar de actiuni la Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia, in timp ce grupul german Daimler detine o participatie la producatorul rus de camioane Kamaz.