​Volkswagen AG a răscumpărat 335.000 de mașini în scandalul Dieselgate din SUA și le păstreaza în 37 de locuri, până când află ce are voie să facă, scrie Reuters. Răscumpărările au costat peste 7 miliarde dolari și arată cât de diferită este legislația față de Europa. unde doar în cazuri izolate clienții au obținut în instanță acest drept.

Sigla VolkswagenFoto: Volkswagen

Datele arată că Volkswagen a distrus 28.000 de vehicule dintre cele răscumpărate, a revândut 13.000 și depozitează 294.000 în 37 de locuri din SUA.

Unde se găsesc aceste parcări uriașe? De exemplu pe un stadion dezafectat din Detroit, într-o fostă fabrică de celuloză din Minnesota și într-un loc deșertic din California.

Volkswagen așteaptă ca autoritățile SUA să decidă ce modificări la capitolul emisii trebuie făcute la aceste vehicule și va decide apoi dacă le poate revinde în SUA, sau în alte țări.

Volkswagen este obligată să repare sau să răscumpere până în iunie 2019 cel puțin 85% dintre vehiculele afectate de scandalul Dieselgate în SUA, în caz contrar riscând amenzi.

Per total ”nota de plată” pentru Volkswagen în SUA se va ridica la 25 de miliarde dolari în scandalul Dieselgate, incluzând aici și daunele pe care clienții le-au obținut și le vor obține în instanță.

Scandalul a afectat 437.000 de mașini Diesel în SUA.