VIDEO Volkswagen a răscumpărat 335.000 de mașini în SUA în scandalul Dieselgate și le păstrează în zeci de parcări uriașe
Datele arată că Volkswagen a distrus 28.000 de vehicule dintre cele răscumpărate, a revândut 13.000 și depozitează 294.000 în 37 de locuri din SUA.
Unde se găsesc aceste parcări uriașe? De exemplu pe un stadion dezafectat din Detroit, într-o fostă fabrică de celuloză din Minnesota și într-un loc deșertic din California.
Volkswagen așteaptă ca autoritățile SUA să decidă ce modificări la capitolul emisii trebuie făcute la aceste vehicule și va decide apoi dacă le poate revinde în SUA, sau în alte țări.
Volkswagen este obligată să repare sau să răscumpere până în iunie 2019 cel puțin 85% dintre vehiculele afectate de scandalul Dieselgate în SUA, în caz contrar riscând amenzi.
Per total ”nota de plată” pentru Volkswagen în SUA se va ridica la 25 de miliarde dolari în scandalul Dieselgate, incluzând aici și daunele pe care clienții le-au obținut și le vor obține în instanță.
Scandalul a afectat 437.000 de mașini Diesel în SUA.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Asta e capitalismul, astea sunt regulile economiei de piata.
2. Spre deosebire de Europa, americanii au organisme independente de analiza. Iar VW a fost condamnat pentru ca a mintit intr-o ancheta federala. Daca nu mintea avea o amenda mult mai mica, au mai fost scandaluri similare dar cu amenzi mult mai mici (de exemplu cu camioanele).
3. Europa (UE, Germania etc.) stia prea bine de frauda motoarelor diesel. Dar s-a facut ca nu vede, impunand in acelasi timp norme din ce in ce mai dure pe care fabricantii oricum nu puteau sa le respecte. Prefacatorie tipic europeana (din Portugalia pana-n Urali).
Isteria asta cu poluarea miroase a eco comunism!
Nu m am uitat niciodata cand am cumparat o masina la emisiile de poluare ci sa fie fiabila, robusta,putere mare si consum redus ,lucruri pe care le intalnesti la o masina germana! Restu' ,sunt jucarii!
Este cam cum era in Romania in unele zone de dinainte de 1989: nu erau masini dar nu puteai sa mergi pe drum ptr ca nu vedeai din cauza smogului si cetii industriale. Ex la Govora norul de ceata era pe 1 km lungime, pana treceai de combinatul chimic.
Deci milioane de mașini vor avea valoarea practic zero.
Dacă nu se vor interzice și la București, foarte posibil că vor ajunge la noi.
Deci ce nevoie să mai aducâ din USA, că transportul e mai scump ca mașina.