Tesla Motors a ținut să contrazică scenariile pesimiste din ultimele zile și spune că nu are nevoie de o infuzie uriașă de capital anul acesta, adăugând și că a produs peste 2.000 de mașini în ultima săptămână din martie, de trei ori mai mult decât acum trei luni. Tesla a fost intens criticată pentru că a ratat obiectivele de producție și pentru că ar avea probleme financiare tot mai grave care i-ar pune viitorul la îndoială.

Tesla Model 3Foto: Tesla Motors

Compania spune că a produs 2.020 de mașini Model 3 în ultima săptămână din martie și că obiectivul este de a ajunge la final de iunie să producă 5.000 de mașini/săptămână.

Model 3 este cel mai accesibil model al Tesla, cu un pret anunțat de 35.000 de dolari. Aproximativ 500.000 de oameni au depus avans pentru mașină, însă problema este că aceștia ar putea aștepta câțiva ani.

În ultima săptămână din 2017 producția Model 3 a fost de sub 800 de unități, astfel că se poate observa o creștere importantă. Inițial Tesla spera să atingă 5.000 de mașini/săpt până la final de 2017.

Elon Musk a spus, în repetate rânduri, că procesul de fabricație al Model 3 este foarte complicat, iar acum a spus pe Twitter că ”va dormi în fabrică”, la fel cum a făcut și când a lansat producția Model X.

Compania a mai spus că nu are nevoie de o infuzie de capital pentru a-și continua operațiunile și pentru a-și plăti datoriile.

Acțiunile Tesla au resimțit tumultul, prețul la închidere fiind de 252 de dolari pe 2 aprilie. Pe 26 aprilie, Tesla închidea la 302 dolari/acțiune, iar pe 12 martie prețul era de 345 dolari.

Sursa: Reuters