Groupe Renault anunță nominalizarea lui Antoine Doucerain în funcția de Director General al Automobile Dacia și Director General al Groupe Renault România, de la 1 mai 2018. Acesta îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operațiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia, din care face parte şi România. Doucerain îl înlocuiește pe Yves Caracatzanis care conduce Dacia din aprilie 2016.

Antoine DoucerainFoto: Renault

Antoine Doucerain se alătură Renault în 1993, în cadrul Direcţiei de Inginerie Logistică. Îşi continuă cariera în domeniul Fabricaţiei, mai întâi la uzina din Douai, unde ocupă succesiv posturile de şef departament Montaj, director Tehnic, director adjunct Fabricaţie, iar mai apoi, în 2010, este numit director al uzinei din Maubeuge, unde asigură lansarea Kangoo ZE şi pregătirea modelului Citan pentru Daimler.

În 2012, merge în Brazilia pentru a coordona crearea unei noi uzine Nissan şi începerea producţiei modelelor Micra şi Versa. Din mai 2015 se întoarce în Franţa şi ocupă funcţia de director industrial, asigurând coordonarea a 8 uzine ale Renault (Polul industrial Vest) cu un nivel ridicat de performanţă.

Antoine Doucerain îi succede lui Yves Caracatzanis, care va prelua o altă funcție în cadrul Groupe Renault.

Yves Caracatzanis și-a început cariera în cadrul cabinetului de consultanță Bossard Consultants, apoi la Hewlett Packard. În 1992 a venit la Renault ca şef de proiect Organizare logistică. În 1995 se alătură uzinei de la Flins, unde ocupă succesiv posturile de şef atelier fabricație Montaj, şef de departament Vopsitorie, în 1999, și şef serviciu Calitate, în 2002, pentru lansarea Clio 3. În 2005, devine director Inginerie Prototipuri Vehicule al Grupului Renault. În 2008, participă la crearea diviziei Supply Chain (Logistică) a Grupului. În 2010, devine director Supply Chain al Grupului Renault, iar din 2013, este director Industrial și Supply Chain pentru regiunea Eurasia. Începând din aprilie 2016, Yves Caracatzanis este director general al Groupe Renault România şi preşedinte director general al Automobile Dacia.