​Grupul german Bosch spune că inginerii săi au găsit o soluție tehnică ce va face ca emisiile de oxizi de azot ale mașinilor diesel să fie mult sub cele mai dure limite. Șeful companiei spune că soluția va fi una salvatoare pentru mașinile diesel și că acestea vor scăpa de numărul tot mai mare de interdicții care vor apărea. Tehnologia ar putea ajunge peste doi ani în piață.

Teste BoschFoto: Bosch

Bosch spune că a găsit o soluție pentru a reduce drastic, la un nivel de zece ori mai mic decât limitele pentru 2020, a emisiilor de oxizi de azot, cele care sunt responsabile pentru apariția de boli respiratorii în zonele cu multe mașini.

„Cu această nouă tehnologie de evacuare interdicțiile de circulație în marile orașe nu vor mai fi o problemă. De ce? Pentru că acum avem tehnologia care ne perimite să rezolvăm problema oxizilor de azot din traficul rutier”, spune Volkmar Denner, CEO al Bosch

Sistemul numit de Bosch „active thermal management„ ține mereu la temperatura optimă o componentă de bază a sistemului de evacuare: sistemul ERG de recirculare a gazelor.

Tehnologia ar putea ajunge în doi ani pe piață. Bosch nu dă numele clienților săi, însă Volkswagen și Mercedes se numără printre cei mai importanți.

Bosch este una dintre cele mai mari companii auto din lume, dar și ea a fost investigată pentru un posibil rol în scandalul Dieselgate. Grupul a negat orice implicare.

Sursa: Automotivr News