Cifra de afaceri Dacia a depășit în premieră 5 miliarde euro

de Vlad Barză     HotNews.ro
Luni, 14 mai 2018, 13:17 Economie | Auto


In uzina Dacia
Foto: Dacia
Cifra de afaceri Automobile Dacia a depășit în premieră pragul de 5 miliarde euro, crescând cu 11% față de 2016, a anunțat compania. Profitul înainte de impozitare a crescut cu 9%, până la 120 milioane euro. Contribuția vânzărilor de autovehicule și de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din total. Ponderea exporturilor din totalul vânzărilor a fost de 93%.

Cifra de afaceri în lei a fost în creștere cu 11,45% față de 2016. Anul trecut Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro), spune Liviu Bocşaru, director administrativ şi financiar al Automobile Dacia SA.

Exportul a crescut cu 10% față de 2016. Vânzările în afara României (la export şi în Uniunea Europeană) ale vehiculelor și ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia (92,6%).

Dacia a bifat un plus și la capitolul profit. În 2017, rezultatul înainte de impozit s-a ridicat la 550,5 milioane lei (120,5 milioane de euro), în creștere cu 9% față de 2016.

Valoarea totală a investițiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia este de aproximativ 2,3 miliarde euro din 2000 până la finalul anului 2017.

Cumulând, din anul 2000, investițiile realizate de către Grupul Renault în România se ridică la 2,8 miliarde de euro.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

841 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi