Volkswagen a anunțat că nu va participa la cel mai mare salon auto european al toamnei, cel de la Paris, alăturându-se unei liste mai lungi de mărci care consideră că nu are sens să investească într-un stand. În ultimii ani, la saloanele mari de toamnă tot mai multe mărci au renunțat să mai vină și câteva au renunțat și la principalul salon din primăvară, de la Geneva.

La Salonul Auto de la ParisFoto: Hotnews

Volkswagen a redus bugetele de prezență la marile saloane auto în ultimii trei ani, iar acum a decis că nu va avea stand propriu pentru salonul francez din septembrie. Va lipsi însă doar marca Volkswagen. dar alte mărci din grup vor fi prezente.

Printre mărcile care au ales să nu se prezinte se numără Ford, Opel, Nissan, Infiniti, Volvo și Mazda. La ultima ediție a salonului, în 2016, au lipsit mărcile Ford, Mazda, Volvo, Aston Martin, Bentley, Lamborghini și Alpine.

În compensație crește numărul mărcilor chineze care expun.

Motivele absențelor țin de modul în care companiile consideră că este cel mai bine să-și cheltuiască banii, în contextul în care tot mai mulți dintre cumpărători decid pe internet ce mașină își vor lua și abia într-o ultimă fază merg în showroom.

Unele mărci preferă să lanseze mașinile în evenimente separate de marile saloane, iar altele aleg să aibă stand la mari târguri de tehnologie, cum ar fi Mobile World Congres Barcelona.

Surse: Automotive News, le Figaro