Uber renunță la divizia care testa în SUA camioane care se pot conduce singure, compania spunând că se va concentra pe tehnologia autoturismelor autonome. Uber, dar și alte companii, erau de părare că aceste camioane autonome reprezintă o soluție, mai ales că ele rulează mult timp pe autostradă. în condiții de condus mai predictibile decât în oraș.

Uber TrucksFoto: Uber

Uber a început în august 2016 testele cu camioane autonome în California, Arizona și pe o pistă specială din Pittsburgh. Testele au început imediat după ce Uber a cumpărat o companie numită Otto care se ocupa de acest subiect: cercetarea viabilității camioanelor autonome.

Achiziția Otto a dus Uber într-un uriaș scandal legal cu Google care a acuzat fondatorul Otto, care lucrase la Google, că a dat celor de la Uber secrete comerciale despre programul Google de conducere autonomă.

O altă lovitură ține de incidentul din aprilie, când o mașină de test a Uber a accidentat mortal o femeie, de vină fiind șoferul de la volan care ar fi trebuit să intervină în caz de pericol, apăsând frâna.

Surse: Reuters, CNN