Aurus, compania rusă care produce limuzina lui Putin, are în plan noi modele și vrea să ajungă la o producție anuală de 10.000 de mașini. La salonul auto de la Moscova a fost prezentat sedanul premium Senator, dar în anii viitori va urma și un monovolum, dar mai ales un SUV numit Komendant. Canalele ruse de propagandă au prezentat pe larg lansările de la salonul moscovit, insistând pe ideea că Rusia nu va mai fi dependentă de mărcile străine. Marca își propune să vândă pe cele mai mari piețe din lume și să concureze cu brand-urile ultra-scumpe Rolls Royce și Bentley, dar lucrul este extrem de greu de realizat.

Aurus SenatFoto: Captura YouTube

Aurus este o marcă deținută de NAMI, cel mai important institut auto al țării, în colaborare cu Sollers, producător auto rus care are alianță cu Ford. Inițial vor fi produse 150 de mașini/an, dar după ce va fi gata o nouă fabrică, scopul este să se ajungă la 5.000 de mașini/an, după 2020. Pe termen lung obiectivul este o producție de 10.000 de mașini.

NAMI are 75% din Aurus, companie care a fost considerată esențială pentru siguranța națională, Putin insistând pe faptul că Rusia poate și trebuie să producă super-limuzine.

Limuzina Senat prezentată acum are 5,6 metri lungime și motor de 4,4 litri și 590 CP, ajungând în sub 6 secunde la 100 km/h. Pe viitor va fi disponibilă o versiune V12 de 848 CP.

Aurus va expune în primăvara lui 2019 la Salonul Auto de la Geneva, iar șefii companiei spun că mașinile vor fi exporttate în China, Orientul Mijlociu, Africa, America de Sud și Coreea de Sud. Scopul este ca și SUA să devină destinație de export, însă acest lucru nu se va întâmpla prea curând din cauza problemelor cu omologarea, dar și din cauza conflictului pe teme comerciale.

Surse: Automotive News, Autocar