​Tesla Motors a spus marți că este vizată de o anchetă a U.S. Justice Department, după ce la început de august Elon Musk scria într-un tweet controversat că vrea să scoată compania de pe bursă. Spre final de august Musk a revenit, dar răul fusese deja făcut: investitorii s-au înfuriat, iar cotația acțiunilor a scăzut de atunci cu 30%. Tesla este și în vizorul SEC, arbitrul pieței financiare. Compania poate fi sancționată dur pentru acest episod care a semănat confuzie în rândul investitorilor.

Masina Tesla la incarcatFoto: Tesla Motors

Tesla Motors a spus că după acel mesaj de pe Twitter, Ministerul de Justiție din SUA a cerut companiei o serie de documente. Compania a spus că nu a primit citație sau cereri de depoziție.

Bloomberg scrie că ancheta va verifica dacă s-a comis o fraudă, fiindcă autoritățile federale pot sancționa companii care induc în eroare în mod intenționat investitorii.

Companiile pot fi sancționate cu amenzi, în timp ce directori se pot alege cu restricții legate de activitatea lor viitoare de business și, în cel mai rău caz, cu pedepse cu închisoarea.

Sursa; AFP