​Renault prezintă la Salonul Auto de la Paris un SUV 100% electric de clasa mini care va fi mai întâi lansat în China, unde ar putea costa în jur de 12.000 euro. Compania franceză, care a lansat mai multe modelele 100% electrice, și-a anunțat planurile pentru versiuni hibride ale modelelor Clio, Mégane și Captur, în 2020 urmând să ajungă pe piață Clio hibrid.

Renault K ZEFoto: Renault

Renault a prezentat conceptul K-Ze, un SUV de clasă mini, de dimensiunile lui Twingo construit pe aceeași platformă cu pe micul model Kwid, extrem de popular în india.

Renault K ZE

K-ZE ar trebui să aibă un preț de pornire undeva pe la 12.000 de euro în China și autonomia promisă este de 250 km. Modelul ar putea fi adus în Europa în 2021.

Renault are planuri mari în China și vrea să ajungă la un total de 550.000 de unități vândute în 2022, față de 150.000 vândute în primele opt luni ale acestui an.

Gama de mașini 100% electrice a Renault va ajunge la opt modele, dar compania mizează acum și pe hibride, inclusiv unele plug-in (încărcabile la priză).

Clio va primi în 2020 o versiune hibridă, iar Megane și Captur vor avea variante plug-in hybride.

Renault va utiliza la hibride o tehnologie dezvoltată de companie și numită « e-Tech » care permite combinarea motoarelor termice cu cele electrice pe modele din segmentele B și C. Ideea este ca hibridizarea să ajungă să fie prezentă și pe modele mai acceptabile la preț, nu doar pe cele mai scumpe.

Renault a respins mult timp ideea de mașini hibride, dar constrângerile impuse de nevoia de a respecta noile reguli de emisii, în 2021, i-a făcut pe francezi să fie pragmatici.

Pe viitor hibridele ar putea ajunge și în gama Dacia, însă compania nu a confirmat nimic pe subiect.