Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți seara, că poartă discuții cu ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, pentru a vedea care sunt cele mai bune variante pentru noua taxă auto, existând șanse să fie evitată introducerea acesteia de la începutul anului viitor, potrivit Mediafax.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

„Pe partea de poluare, de taxe de mediu, aici este o discuție pe care Ministerul Mediului o poară cu cei de la Comisia Europeană pentru a vedea exact ce anume: cilindree, partea de euro, partea de poluare, aici este zona. Noi, în schimb, am propus o variantă foarte utilă, astfel încât să nu venim cu o nouă taxă pentru români. Asta este o propunere pe care am discutat-o deja cu doamna vicepremier pentru a găsi cea mai bună formulă, astfel încât să nu mai venim cu o nouă taxă. Deci, lucrurile sunt separate, dar sunt în discuții și în analize la nivel de Guvern”, a declarat Eugen Teodorovoci, într-o emisiune la TVR1.

Oficialul de la Finanțe a precizat că măsurile pe care ministerul de resort încearcă să le ia nu sunt de impunere, ci de analiză a ceea ce au alte state mai bun pentru a putea prelua acele idei.

„Ce au bulgarii de oamenii își înmatriculează mașinile în cealaltă parte? Hai să vedem cum să facem ca ei să se întoarcă să facă înmatricularea în România și chiar să fie fenomenul invers. (...) Vrem să vedem, dacă mașinile înmatriculate în Bulgaria le putem repatria, ca să spun așa”, a subliniat Teodorovici.