​Uluit și stăpânindu-și cu greu supărarea, CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, și-a criticat mentorul, Carlos Ghosn, care fusese cu câteva ore înainte arestat preventiv în Japonia. Saikawa a spus că prea multă putere a fost concentrată în mâinile unui singur om și a vorbit despre ”partea întunecată a erei Ghosn”. Parchetul din Tokyo a confirmat că Ghosn a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a declarat autorităților fiscale cu 37 de milioane de euro mai puțin decât câștigase timp de cinci ani.

Carlos GhosnFoto: Renault

”Ceea ce s-a întâmplat nu este doar regretabil, este mai mult decât atât. Simt indignare și, personal, simt și disperare”, a spus Saikawa, într-o conferință de presă.

El a menționat că ancheta internă care a durat aproape un an a descoperit multe ilegalități legate de activitatea lui Carlos Ghosn și de faptul că a folosit bunuri ale companiei în scop personal.

El a avut cuvinte dure la adresa mentorului său despre care mulți au spus că a avut mult prea multă putere și nu voia niciun fel de concurență în cadrul companiei. ”Este o problemă că atât de multă autoritate s-a concentrat în mâinile unui singur om”,

Parchetul din Tokyo a spus că între 2011 și 2015 Ghosn a declarat că ar fi avut câștiguri totale de 37 milioane euro, când în realitate suma totală era de aproape 80 milioane euro. În plus, din banii companiei (15 milioane euro) s-au achiziționat și modernizat casele lui Ghosn din Paris, Tokyo, Beirut, Amsterdam și Rio de Janeiro, arată informațiile televiziunii NHK.

Citește și; Declinul lui Cost Killer - Cine este Carlos Ghosn, carismaticul șef al Renault care a fost arestat luni