Renault a anunțat, după o întâlnire a consiliului de conducere, că remunerația primită de Carlos Ghosn ca președinte director-general al companiei nu încalcă legea. Reamintim că Ghosn, care conduce alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie pentru posibile fraude fiscale și se află în arest la Tokyo. Atitudinea Renault este mult diferită față de cea a Nissan care l-a revocat rapid pe Ghosn din funcția de CEO.

Carlos GhosnFoto: Nissan

Renault spune că a primit de la Nissan date despre compensațiile primite de Carlos Ghosn între 2015-2018, cele care au stat la baza scandalului, iar concluzia preliminară a directorilor companiei franceze este că nu contravin legii.

Consiliul de administrație al Renault a mai spus că va păstra dispozitivul actual în ierarhia companiei, ceea ce înseamnă că Ghosn este director general în continuare, iar Thierry Bolloré rămâne director executiv interimar până la rezolvarea situației.

Reamintim că un scenariu larg vehiculat este că șefii de la Nissan au pregătit terenul pentru arestarea lui Ghosn, supărați că Renault are influență tot mai mare în alianță.