Fost președinte al Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat din nou de autoritățile japoneze în legătură cu noi acuzații, acțiune ce probabil anulează orice speranță a acestuia că ar putea fi eliberat pe cauțiune săptămâna aceasta, informează cotidianul The Guardian, citând presa niponă.

Carlos GhosnFoto: Renault

Ghosn, care a fost arestat prima dată în luna noiembrie, fiind acuzat de nereguli financiare, a fost arestat din nou, vineri, sub suspiciunea de abuz de încredere în formă agravată, a transmis postul NHK.

Acțiunea procurorilor vine la mai puțin de o zi după ce o instanță niponă a respins cererea procurorilor de prelungire a perioadei de detenție în legătură cu acuzațiile precedente, hotărâre ce făcea posibilă eliberarea pe cauțiune a fostului oficial.

Ghosn a fost arestat inițial sub suspiciunea că ar fi declarat o valoare mai redusă a veniturilor sale în perioada 2011-2015.

Agenția Kyodo News a relatat că Ghosn a fost arestat vineri în legătură cu acuzații potrivit cărora acesta ar fi utilizat fonduri al companiei Nissan pentru a acoperi pierderi investiționale în valoare de 1,85 miliarde de yeni.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Ghosn ar putea fi condamnat la până la 10 ani de închisoare, sau plata unei amenzi de 10 milioane de yeni, ori ambele, potrivit Mediafax.