Volkswagen va produce microbuze la o uzină Ford din Turcia, susține Alper Kanca, șeful asociației producătorilor de componente auto din Turcia, citat de Daily Sabah. ”Investiția nu ar trebui să ajungă în Bulgaria, căreia îi lipsește forța de muncă, dar nici în România, care nu are infrastructură. Turcia este locul ideal din punct de vedere economic”, spune el. Turcia este celebră pentru autobuzele și utilitarele produse acolo, țara găzduind câteva dintre cele mai mari uzine europene.

Volkswagen CrafterFoto: Volkswagen

Kanca a spus că Volkswagen s-ar fi înțeles să producă microbuze la fabrica Ford Otosan unde este construit și modelul Ford Transit. Ford Otosan este un holding între Ford și Koç Holding, unul dintre cei mai mari exportatori din Turcia. Anul trecut Volkswagen și Ford au spus că vor lucra pentru a pune la comun producția în unele sit-uri, pentru a face economii.

Kanca spune că germanii care au business în Tucia au o percepție bună despre țară și, dacă Volkswagen va începe să producă pe liniile de asamblare de la Ford Otosan, în provincia Kocaeli, va îmbunătăți percepția multor germani despre Turcia ”Trebuie să aducem o uzină auto germană în Turcia”,

Ford a produs 440.000 de vehicule comerciale în Turcia în 2017, dar și 75.000 de motoare, fiind cel mai mare producător de utilitare din piață.

În Turcia au fost produse în 2017 peste 550.000 de vehicule comerciale și 1,1 milioane de autoturisme. Spre comparație, în 2009 au fost produse 350.000 de vehicule comerciale și 510.000 autoturisme.