Tesla Motors spune că va reduce cu 7% efectivele companiei pentru a încerca să scadă costurile, astfel încât să poată vinde mașina Model 3 la un preț mai scăzut, a spus Elon Musk, într-o scrisoare adresată angajaților. Tesla Motors are 45.000 de angajați și tăierile vor afecta peste 3.000 de oameni. Musk a spus că anul care a început va fi unul foarte greu.

Tesla GigafactoryFoto: Tesla Motors

Elon Musk a spus că mașinile companiei sunt scumpe pentru un număr mare de oameni, iar acest lucru trebuie să se schimbe. El adaugă că aceste restructurări trebuie să fie făcute și, concomitent, producția lui Model 3 trebuie să crească prin modificări de inginerie care vor fi aplicate în lunile următoare.

În iunie anul trecut Tesla anunțase o altă reducere, de 9%. Compania promisese că prețurile Model 3 vor începe de la 35.000 dolari, dar cea mai ieftină versiune este 44.000 dolari. În plus, țintele de producție nu au fost atinse de mai multe ori.

Musk a avertizat că transformarea companiei dintr-un producător de nișă, într-unul de volum, va dura și va fi complicată.

Sursa: WSJ