Ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord va costa Ford până la un miliard de dolari, incluzând tarifele Organzației Mondiale a Comerțului și impactul unei lire mai slabe, a declarat o sursă familiară planurilor companiei, citată de Reuters.

Standul FordFoto: Hotnews

Impactul Brexit în cazul Ford, bazat pe calcule interne, ar putea varia între 500 de milioane de dolari și un miliard, depinzând de o multitudine de factori, a spus sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

La finalul anului trecut, producătorul auto american a avertizat că lipsa unui acord privind Brexitul ar fi „o catastrofă'.

„Lipsa unui acord privind Brexitul ar fi o catastrofă”, a declarat, la vremea respectivă directorul subsidiarei europene a Ford, Steven Armstrong.

Acesta a declarat pentru Reuters că firma ia în considerare majorarea importurilor de maşini în Regatul Unit, înainte de 29 martie 2019, data ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, pentru a evita orice întârziere în cazul în care nu va exista un acord. Ford deţine pe teritoriul britanic două fabrici de motoare.