​Renault a prezentat primele fotografii cu cea de-a cincea generație a modelului Clio care va fi prezentată în martie, la Salonul Auto de la Geneva. Designerul Laurens van den Acker spune că 70% din timpul de dezvoltare al noului model a fost petrecut cu modernizarea interiorului unde se văd și cele mai mari schimbări. Clio este al doilea cel mai vândut model auto european, după VW Golf.

Noul Renault ClioFoto: Renault

Renault va prezenta noul Clio pe 5 martie, la Geneva, și spune că platforma pe care este construit modelul permite integrarea celor mai noi tehnologii ce duc către mașina autonomă. Despre designul exterior compania spune că este ”mai elegant și mai dinamic”, dar cele mai multe schimbări sunt la interior.

Lungimea mașinii este mai mică decât la generația precedentă, dar compania promite spațiu mai mare la interior unde atrage atenția și o tabletă de mari dimensiuni, practic un ecran de 9,3 inci.

Laurens van den Acker, designerul șef al Renault, admite că interiorul era o problemă la Clio, mai ales din cauza plasticului. Acum, lucrurile s-au îmbunătățit și materialele moi și plăcute vor fi în zona unde șoferul își plimbă cel mai des mâinile, în timp ce materialele dure vor fi în zonele mai îndepărtate, spune Acker.

El spune că trebuie îmbunătățită calitatea percepută de client, iar cei de la Renault ar vrea ca modelul Clio să fie perceput ca având ambiții premium, mai ales că va primi și ediția specială Initiale Paris.

Vânzările Clio au crescut în ultimii ani, anul trecut totalizând 322.000 de mașini în Europa. Clio va fi primul hibrid al Renault, versiunea urmând să apară pe piață în 2020.

Clio este construit la trei uzine: Bursa (Turcia), Flins (Franța) și Novo Mesto (Slovenia). Prima generație a fost lansată în 1990, cea de-a patra în 2012, iat facelift-ul ei a apărut în 2016.