Dezvoltatorul belgian WDP va investi aproximativ 40 de milioane de euro în construcția unei noi hale la Slatina pentru compania de anvelope auto Pirelli. Noul spațiu, în suprafață de 60.000 mp, va permite producătorului extinderea capacității logistice existente în România. Investiția va fi finalizată peste un an, conform comunicatului de presă al companiei. Pirelli anunțase în 2016 că va investi aproximativ 200 milioane euro în următorii cinci ani pentru creșterea capacității de producție, până la 15 milioane unități/an

PirelliFoto: Hotnews

WDP extinde unitatea de producție existentă a companiei Pirelli, specialist în producția de anvelope auto, situată în localitatea Slatina, cu o hală nouă de ultimă generație, cu o suprafață de aproximativ 62.000 mp.

Noua hală va fi construită chiar lângă locația Pirelli existentă din Slatina, în continuarea acesteia. Investițiile pe care Pirelli le-a făcut în ultimii ani au crescut volumul activităților la această locație, astfel că extinderea a devenit o necesitate.

Logistica de intrare și ieșire urmează să fie amplasată în secțiunea nouă, unde se va amenaja și un spațiu pentru activități de producție.

Locația Pirelli din Slatina este situată în vestul Bucureștiului, pe autostrada Craiova-Pitești.

După finalizarea construcției - preconizată în cursul celui de-al treilea trimestru al anului 2020 - Pirelli va închiria noua clădire logistică pe o perioadă de cincisprezece ani. WDP pornește de la un buget de investiții de aproximativ 40 de milioane de euro, pe baza unui randament aliniat cerințelor pieței.

Grupul Pirelli a intrat în România în anul 2004, când a înființat compania „Pirelli Tyres Romania”. Construcția fabricii de anvelope este un proiect greenfield început în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate în 2006. Pirelli are 3.000 de angajați în țară.

Din 2004, anul în care și-a început activitatea în România și până în anul 2010, Pirelli a investit peste 300 milioane euro în centrul industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme și o fabrică de cord metalic, ambele situate în Slatina.

Zona industrială a fost completată în anul 2008 cu fabrica de la Bumbești Jiu, județul Gorj, destinată filtrelor pentru motoare diesel. Până în 2014 investițiile Pirelli în România se cifrasera la 450 de milioane de euro.