Industria auto din Germania intenţionează să investească aproximativ 60 de miliarde euro, în următorii trei ani, în vehicule electrice şi autonome, a declarat, sâmbătă, preşedintele Asociaţiei Industriei auto din Germania (VDA), Bernhard Mattes, transmite Reuters, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vom investi peste 40 de miliarde de euro în mobilitate electrică, în următorii trei ani, şi alte 18 miliarde de euro în digitalizare şi în automobile conectate şi autonome", a declarat Bernhard Mattes în avanpremiera salonului auto internaţional de la Geneva. De asemenea, Bernhard Mattes a estimat că gama de modele de automobile electrice produse în Germania se va tripla în următorii trei ani ajungând la aproximativ 100 de modele.

"Vom asista la o creştere a mobilităţii electrice în Europa. Fără aceasta, obiectivele Uniunii Europene în materie de reducere a emisiilor de CO2 nu vor putea fi atinse până în 2030" a mai spus Bernhard Mattes, care a făcut un apel pentru stabilirea condiţiilor adecvate de reglementare în Europa.