Bugatti, parte a grupului Volkswagen, a prezentat la Salonul Auto de la Geneva ceea ce numește cea mai scumpă mașină de serie de până acum, modelul La Voiture Noire care costă 11 milioane euro fără taxe. Bugatti, celebră pentru modelele Veyron și Chiron ce pot atinge 400 km/h, nu se bazează pe volume mari de vânzări. Spre exemplu, compania a avut în 2018 cel mai bun an de vânzări în Europa, cu 22 de mașini livrate, depășind recordul stabilit în 2009: 17 mașini.

Bugatti Voiture NoireFoto: Bugatti

Bugatti a renăscut în 1991 datorită mărcii Volkswagen, iar în prezent modelul Chiron costă 2,4 milioane de euro. La Geneva, Bugatti a adus La Voiture Noire, model extravagant, cu motor în 16 cilindri și 1.500 CP.

Partea mai specială este că marca franceză are un singur exemplar care deja are proprietar, zvonurile fiind că ar fi vorba de fostul președinte Volkswagen, Ferdinand Piech, care a părăsit compania în aprilie 2015.

La Voiture Noire se inspiră dintr-un model de acum opt decenii, Type 57 SC Atlantic.

Fiind un singur exemplar, modelul este unul de imagine care să arate că oricând se vor găsi clienți care să plătească și peste 10 milioane euro pe o mașină. Foarte posibil că Bugatti pregătește terenul pentru un viitor model care să coste peste cele 2,4 milioane euro ale lui Chiron.